Oto drugi numer Magazynu GRYZ

Nareszcie! Ostatnie tygodnie to dla nas bardzo intensywny czas poświęcony na tworzenie drugiego już numeru naszego Magazynu. Jaramy się licząc na Wasz dobry odbiór.

W porównaniu do pierwszego numeru Magazynu GRYZ zmieniliśmy chyba wszystko. Rozszerzyliśmy materiał i redakcję, zmieniliśmy masę szczegółów w szacie graficznej – wszystko to ucząc się na żywym organiźmie pierwszego wydania.

W drugim numerze Magazynu GRYZ znajdziecie więcej różnorodnych tematów, które mimo wszystko próbujemy ze sobą łączyć. Oddajemy w Wasze ręce numer wiosenny, świąteczny, różnorodny, ciekawy w smaki.

Zaczynamy od tego, co się rodzi z ziemi na wiosnę, czyli kiełków. Następnie również świeżo, bo nowalijkowo. Jako przerywnik do warzywnych pyszności pokazujemy, że chleby na zakwasie są zdecydowanie godnym elementem w każdej kuchni. Warto tutaj wspomnieć, że wszystkie potrawy przygotowujemy w zwykłych kuchniach, bez specjalistycznego wyposażenia kuchennego – każdy może to powtórzyć u siebie w domu.

Następnie rozpoczynamy cykl, w którym chcemy przedstawić samych siebie – w formie wywiadu możecie poznać Anię prowadzącą bloga kuchennymidrzwiami.pl. Jednocześnie w redakcji witamy nową osobę, Dominikę, autorkę bloga www.noziwidelecblog.com.

W kolejnych częściach magazynu skupiamy się na wielkanocnym stole (mnóstwo jajek!) oraz słodkościach (również) z Wielkanocą związanych. Później zapraszamy w angielską podróż po Londynie wraz z ciekawostkami z lokalnej kuchni i całym zestawem przepysznych dań.

Na koniec coś na ostro, dla tych, którzy mają wypalone kubki smakowe oraz dział wpisujący się w szeroko pojętą ekologię – czyli dlaczego nic nie marnujemy w kuchni.

Mamy nadzieję, że lektura będzie dla Was przyjemna i podzielicie się z nami swoimi spostrzeżeniami, pokażecie nasz Magazyn swoim znajomym oraz będziemy dla Was dobrym źródłem pomysłów i inspiracją we własnych szaleństwach kuchennych!

 

magazyngryz2_okladka

Podobał Ci się wpis? to podziel się na społecznościach:

Odpowiedź do artykułu “Oto drugi numer Magazynu GRYZ

  1. Pingback: magazyn kulinarny gryz nr 2 – moje przepisy | facet gotuje, czyli do 30 minut w kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *