Przedstawiamy Magazyn Gryz – numer 3

koktajle

Wakacyjny numer GRYZa!

Sezon urlopowy w pełni, dzieciaki mają wakacje, a studenci powoli kończą nierówną walkę o zaliczenia. Błogie lenistwo… Mimo, że pogoda nie zachęca do wysiłku, redakcja pracowała ciężko, aby podrzucić pomysły wszystkim tym, którzy mają ochotę na relaks na świeżym powietrzu.

W wakacyjnym numerze pozwoliliśmy sobie zaszaleć. Plan trzeciego numeru Magazynu kulinarnego GRYZ jest następujący: z samego rana zaserwujemy Wam śniadanie w ogrodzie, na którym zjemy domowej roboty nabiał i pieczywo. Potem popłyniemy na wyspy greckie, które są w tym sezonie chyba najgorętszym tematem w Europie. Po krótkiej wizycie w kraju Zeusa, czas na drugi polski „sport narodowy” – grillowanie! Na kiełbaski nałożymy glazury, żeberka i skrzydełka wrzucimy na ruszt z sosem BBQ, a to wszystko popijemy całym zestawem lemoniad, smoothies i koktajli.

Podczas upałów trzeba się ochłodzić, dlatego polecamy Wam pyszne chłodniki i oczywiście lody, bez których lato i wakacje nie miałyby sensu. Jeśli do tego momentu jeszcze nie odpoczniecie od codzienności, zapraszamy na piknik. Podpowiemy jak się dobrze do niego przygotować i co na nim zjeść.

Po każdej uczcie zawsze zostaje coś, z czego można zrobić kolejne ciekawe dania, dlatego na samym końcu zbieramy wszystko, czego nie dojedliśmy i wyczarowujemy z tego nowe potrawy, żeby nic się nie zmarnowało.

Na dodatek poznacie trochę bliżej Adę – osobę, która wpadła na pomysł GRYZa. Z Adą przeniesiecie się na wczasy pod gruszą oraz zrobicie kilka białych serów.

Zapraszamy serdecznie na nasz profil na Facebooku – niedługo ogłosimy tam wakacyjny konkurs!

keftedes

lody

losos

Podobał Ci się wpis? to podziel się na społecznościach:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *